De nieuwe Samsung Galaxy lijn is weer wat uitgebreid met het nieuwe model van de Note series, de Note 7. Dit toestel was al verkrijgbaar in Amerika en Azië maar kampte met wat opzienbare problemen. De Telefoon van het Koreaanse bedrijf, wordt tijdens het opladen namelijk heel er g heet. Dit zorgt ervoor dat de batterij van de telefoon zelfs kan ontploffen. De ontploffingen van de Note 7 is zeer schadelijk voor de reputatie van Samsung, omdat Samsung bekend staat om zijn kwalitatief hoog staande telefoons. Doordat de telefoons ontploffen tijdens het opladen zijn de telefoons direct uit de handel gehaald en wordt er naar het probleem bekeken. Samsung heeft tijdens deze terug roep actie ruim 2,5 miljoen smartphones terug moeten roepen. Dit is voor Samsung ook nog een aardige financiële tegenstoot.

 

Samsung heeft naar eigen zeggen grondig onderzoek gedaan naar de aanleiding van het probleem en deze verbeterd. Waardoor de smartphones nu wel veilig zouden zijn en weer op de markt worden gebracht. Maar nu blijkt ook dat de smartphone met een ander serie nummer kan exploderen.
De geplande datum van de lancering van deze smartphones staat  gepland op 10 oktober 2016, ter compensatie van het wachten worden de Nederlandse en Belgische consumenten gecompenseerd met een sd geheugenkaartje van 128 giga byte. De features van deze smartphone waren veel belovend, daarom is het jammer dat dit model tot nu toe veel problemen heeft.

 

Maar veiligheid voor alles is voor dit toestel zeker het geval. Daarom is het beter dat Samsung dit model verbeterd en dat het toestel naar behoren gaat werken. Zodat bellen met dit toestel ook zonder gevolgen zal verlopen.  Daarom is het misschien verstandig om tijdens het opladen niet te bellen en dit dan door te verwijzen naar een antwoordservice. Een dergelijke service zorgt er dan voor dat een inbound callcenter voor en namens u de telefoon opneemt.