iPhone 5c kopen

Sinds de aankondiging van de iPhone 5C (en het luxere broertje, de iPhone 5S), gonst het op het internet van de vragen. Wanneer zijn ze te koop? Wat is het verschil met de oudere versies? Wat gaan ze kosten? Het is nog niet precies bekend wanneer de iPhone 5C te koop gaat zijn; er werd gesproken van “dit jaar in Nederland” tijdens de presentatie. Hoewel dat wel heel ver weg klinkt, valt dat wel mee; we zitten immers al in september! De iPhone 5C is verkrijgbaar in verschillende kleuren, te weten groen, geel, blauw, roze en wit. Dit is een groot verschil met de eerdere versies, die alleen in het zwart en in het wit verkrijgbaar zijn. Hiermee is Apple (samen met Nokia en diens Lumia-serie) de enige die kleurrijke telefoons uitgeeft; bij andere fabrikanten heb je een hoesje nodig. Verder is de iPhone 5C in een mooi nieuw jasje gestoken. Dit is van plastic maar goed verstevigd, waardoor het sterk is en toch lekker in de hand ligt. De polycarbonaat hoes is een stuk valbestendiger dan eerdere uitgaves van de iPhone. De stevige knoppen hebben dezelfde kleur als de iPhone zelf. Zo is er voor iedereen een kleur. Overigens is dit ook een reden dat men denkt dat de C in iPhone 5C staat voor “colour”. Dit is verder niet bevestigd.

Vergelijk de beste iPhone 5c aanbiedingen. Snel en eenvoudig!

[mq-productvergelijking filter=”iphone 5c”]

Nieuw

De iPhone 5C zal te verkrijgen zijn in combinatie met een abonnement, of gewoon als los toestel. De prijs van een los toestel staat vooralsnog op €599,- – dan heb je een 16 gigabyte model. Voor honderd euro extra heb je het dubbele aan geheugen (32 gigabyte). Net zoals bij de vorige modellen, komt de iPhone 5C met een nieuwe soort simkaart: de Nano-simkaart. Dit is een kleinere versie van de simkaart die in de meeste smartphones zit, de Micro-simkaart. In de technische taal staat de Nano-sim bekend als de 4FF. Overigens is de Nano-sim al gebruikt bij de iPhone 5, dus als je overstapt van de iPhone 5 naar de iPhone 5C heb je geen nieuwe simkaart nodig. Anders zul je er eentje moeten bestellen. Vaak zal deze echter inbegrepen zitten bij een abonnement.

iOS 7

De iPhone 5C gebruikt het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 7. Dit programma lijkt vooral gemaakt te zijn voor de iPhone 5C. Zo is de kleur van de achtergrond van je scherm afhankelijk van de kleur die je voor je smartphone hebt gekozen. Verder zijn het scherm en de resolutie gelijk aan de gewone iPhone 5 en zul je er bij aankoop van de iPhone 5C uiteraard op geen enkele manier op achteruitgaan. Op het internet wordt ook wel gesproken van “een iPhone 5 in een nieuw jasje” en ergens klopt dat ook wel. Het is niet voor niets dat de komst van de iPhone 5C en de iPhone 5S ervoor zorgen dat de iPhone 5 uit de productie wordt gehaald.

Reserveren

Het is wellicht verstandig om alvast een reservering voor de iPhone 5C te plaatsen. Dit kan bij de meeste winkels al wel, en anderen zoals de Phone House bieden een speciale nieuwsbrief aan met alle nieuwe informatie over wanneer de iPhone 5C te bestellen is. Hierdoor blijf je altijd zo snel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Het verleden leert ons dat de producten van Apple een razend succes worden en het vermoeden is dat de iPhone 5C daar geen uitzondering op is. Daarom is het dus verstandig er alvast eentje te bestellen!