iPhone 5c prijzen

De iPhone 5C zal helaas niet goedkoop zijn. Op het moment is de prijs vastgesteld op €599,- voor een los toestel. Dan heb je een telefoon met 16 gigabyte geheugen. Voor honderd euro extra heb je dus het dubbele geheugen; voor 32 gigabyte betaal je namelijk €699,- Uiteraard is het bij de meeste, zo niet bij alle winkels en providers mogelijk om een abonnement af te sluiten. Hier betaal je een maandelijkse prijs. Over deze prijzen is nog niets bekend en deze zullen ook per provider verschillen. Het is dus een vrij prijzig grapje. Maar krijg je daar dan ook wat voor terug? Uiteraard! De nieuwe iPhone 5C heeft heel wat om naar huis over te schrijven. Zo bestaat de behuizing in tegenstelling tot het wat fragiele aluminium en glas van vorige modellen uit één stuk polycarbonaat, een soort plastic. Plastic lijkt op het eerste gezicht natuurlijk niet heel sterk, maar schijn bedriegt: aan de binnenkant zit een goede versteviging. De iPhone 5C is daarom een stuk valbestendiger dan bijvoorbeeld de iPhone 5. De behuizing is in vijf kleuren verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit groen, geel, blauw, roze en wit. Er zijn ook hoesjes in deze kleuren verkrijgbaar.

Vergelijk de beste iPhone 5c aanbiedingen. Snel en eenvoudig!

[mq-productvergelijking filter=”iphone 5c”]

Upgrade

De iPhone 5C wordt door sommige mensen wel “de upgrade van de iPhone 5” genoemd. Dit ligt helemaal niet zo ver van de waarheid af. Het scherm heeft dezelfde grootte en resolutie (4 inch met 1136 bij 640 pixels). De camera is ook hetzelfde; 8 megapixel (en 1,2 megapixel bij de camera boven het scherm). Verder gebruikt de iPhone 5C ook dezelfde A6-chip als zijn voorganger. Dit heeft al goede resultaten afgeleverd in de iPhone 5 en er is daarom geen enkele reden om dat in de iPhone 5C niet te doen. Bij voorlopige testen zijn er dan ook geen problemen naar boven komen drijven. Maar natuurlijk is de iPhone 5C meer dan alleen een iPhone 5 in een fancy nieuw jasje. Zo draait het apparaat bijvoorbeeld op iOS 7, het nieuwste besturingssysteem van Apple. Alles loopt nu nog sneller en soepeler. Ook zitten er enkele nieuwe functies op; het bedieningspaneel, berichtencentrum en de mogelijkheid tot multitasking zijn verbeterd. De achtergrond van het systeem is dezelfde kleur als de kleur die je hebt gekozen bij het kopen van je iPhone 5C. Overigens is iOS 7 vanaf achttien september te downloaden voor de relatief nieuwere apparaten van Apple.

Je kunt het besturingssysteem downloaden op de iPhone (vanaf de iPhone 4), de iPad (vanaf iPad 2), iPad Mini en de iPod Touch (vanaf de vijfde generatie). Koop je een iPhone 5C, dan zit iOS 7 er natuurlijk bij inbegrepen en dan krijg je ook toegang tot verschillende gratis apps (Pages, Keynotes, Numbers, iMovie en iPhoto). Het is nog niet bekend of je deze apps ook krijgt als je simpelweg iOS6 update naar iOS7. Tot slot heeft de iPhone 5C een grotere batterij, waardoor het toestel langer meegaat dan zijn voorgangers. Hoe lang precies, dat is nog niet bekend. Wel is dit een grote verbetering ten opzichte van de iPhone 5 – de batterijduur was namelijk één van de weinige minpunten van de iPhone 5. Een prima reden dus om de iPhone 5C aan te schaffen!