Specificaties van de iPhone 5c

De iPhone 5C is niet zomaar een veredelde iPhone 5. Om te beginnen bestaat de behuizing uit één solide, polycarbonaat plastic huls. Mocht je dit niet genoeg vinden, dan kun je er een stijlvol hoesje met bolletjespatroon bij bestellen. De behuizing is verkrijgbaar in de kleuren wit, geel, groen, roze en blauw. Het hoesje kun je in dezelfde kleur kopen, maar je kunt ook voor wat variatie gaan en een andere kleur uitkiezen. De behuizing is een stuk steviger dan het redelijk fragiele aluminium en glas van de eerdere uitgaves van de iPhone. Het is een stevige soort plastic dat glad aanvoelt, maar de iPhone 5C ligt zeker lekker in de hand.

Vergelijk de beste iPhone 5c aanbiedingen. Snel en eenvoudig!

[mq-productvergelijking filter=”iphone 5c”]

Technische specificaties van de iPhone 5C

Wat betreft de technische specificaties, één van de fijnste upgrades van de iPhone 5C (als je kijkt naar de iPhone 5) is het feit dat de batterij wat groter is. Met de nieuwe batterij kun je wel tot tien uur lang rondsurfen op internet, of haast tien uur mee bellen. De schermgrootte en resolutie van de iPhone 5C zijn hetzelfde als die van de iPhone 5. Het scherm heeft een mooie grootte van 4 inch en ruimte voor 20 (5 maal 4) apps per pagina in het menu. De resolutie is nog steeds 1136 bij 640 pixels. In de telefoon zit een A6-procesor. Deze zat ook in de iPhone 5 en is zeer betrouwbaar gebleken. Wat echter wel een verschil met de iPhone 5 is, is het besturingssysteem waarop de iPhone 5C werkt. Dit is iOS 7 (in tegenstelling tot de eerdere variant iOS 6). Naast het leuke extraatje dat de achtergrond van je telefoon zich aanpast aan de kleur die je voor de behuizing hebt gekozen, is iOS 7 een snellere en soepelere variant met enkele nieuwe functies. Overigens is dit besturingssysteem vanaf 18 september ook te downloaden op verschillende oudere apparaten van Apple. Het is alleen nog niet bekend of de speciale apps die met de iPhone 5C en iOS 7 meekomen ook beschikbaar zijn als je iOS 7 gewoon downloadt. De iPhone 5C is 12.44 cm hoog, 5.92 cm breed en 9 mm dik. Het gewicht is 132 gram. Met een camera van 8 megapixel kun je scherpe foto’s maken, en dankzij iOS 7 worden deze nog snel gemaakt ook. Aan de voorkant zit een camera van 1.2 megapixel. Deze kun je gebruiken als spiegeltje maar ook om een foto van jezelf te maken bijvoorbeeld. Uiteraard ontbreekt touchscreen op de iPhone 5C niet.

Tegenwoordig besta je maar half als je geen site hebt en maakt internet een enorm deel uit van ons leven. Daarom is het fijn als je mobiel internet op zak hebt. Gelukkig heeft Apple ook daaraan gedacht – hoe kan het ook anders – en werkt de iPhone 5C op alle netwerken die 4G hebben. Zelfs Bluetooth ontbreekt niet. De iPhone 5C gebruikt net zoals de iPhone 5 een Nano-Simkaart. Het toestel is te verkrijgen met een geheugen van 16 gigabyte (met de geschatte prijs van €599,- voor een los toestel) en met een geheugen van 32 gigabyte (met de geschatte prijs van €699,- voor een los toestel). Kortom, genoeg redenen om van de nieuwe iPhone 5C te houden!