Informatie gaat steeds sneller van persoon op persoon. Waar het vroeger soms weken kon duren voordat een brief aankwam, doet het tegenwoordig een paar milliseconden. Een leuk feitje, de Amerikaanse burgeroorlog duurde 3 weken langer dan de bedoeling was. De leiders van beide partijen hadden in België een vredesakkoord ondertekend, het duurde echter nog een paar weken voordat het nieuws ook het Amerikaanse continent bereikte omdat de boot niet zo hard kon varen. Hierdoor zijn er nog een flink aantal doden gevallen zonder dat het had gehoeven. Door de telegraaf konden we al sneller comminceren over land. Het nadeel was echter dat een vaste verbinding vereist was. De radio zorgde er voor dat draadloze communicatie mogelijk werd.

Telefoons begonnen in de jaren 70 steeds mobieler te worden. Eerst door gebruik te maken van autotelefoons. Dit waren vaste telefoons in een auto, ze waren met de rest van de wereld verbonden via een radio signaal. In het begin was dit signaal erg makkelijk te kraken en van slechte kwaliteit. In de jaren 90 kwam hier verandering in door de introductie van het GSM netwerk. Dit mobiele netwerk maakte het mogelijk om draadloos te bellen. In het begin waren mobiele telefoons alleen weggelegd voor rijke zaken mensen, privé chauffeurs en andere mensen die het vooral voor hun werk nodig hadden. In de loop van de tijd werden mobiele telefoons steeds algemener en kwam er een uitbreiding op het GSM netwerk aan onder de naam GPRS. Met GPRS werd het mogelijk om data pakketten te versturen, in andere woorden te internetten. Het systeem was niet erg snel, maar een begin was er.

De introductie van UMTS en 3G zorgden er voor dat internet op een mobiele telefoon betaalbaar en betrouwbaar werd. Je hoefde geen 5 minuten meer op een e-mailbericht te wachten maar het ging vloeiend. Met de introductie van 4G is het streamen van videos en muziek ook gebruikelijk geworden. Inmiddels hebben alle telecomproviders een 4G+ netwerk uitgerold. Hiermee wordt het mogelijk om snelheden van 100 MB per seconde te halen. Uiteindelijk is de snelheid van mobiel internet allemaal leuk en aardig maar is het nog belangrijker dat u altijd bereikbaar bent.

Bij antwoordservice weten ze dat dat helaas niet altijd even goed mogelijk is. Soms kan het bijvoorbeeld voorkomen dat men in vergadering zit of onderweg is. Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door gebruik te maken van een telefoonservice.